angoltanár - arckép
Fekete Attila
angoltanár

Vélemények

Fülöp Krisztina

“2015 novemberében kerestem fel először Fekete Attilát azzal a kéréssel, hogy készítsen fel egy szakmai angol nyelvvizsgára. Úgy gondoltam, hogy leteszem a sikeres nyelvvizsgát és végre le van tudva az angol nyelvtanulásom,többet nem fogok idegeskedni és vért izzadni vele. A nyelvvizsgát sikeresen letettem, viszont azóta sem álltam le a nyelvtanulással. Amióta Vele tanulom az angolt, azóta már nem stresszelek, ha meg kell szólalnom idegen nyelven és nem unva csinálom meg a házi feladataimat. A nyelvvizsgára magabiztosan,határozottan mentem be, mert olyan biztos tudást kaptam tőle, amit úgy gondoltam, kár lenne nem folytatni, szóval nem hagytam abba tanulást. Attila játékos, szórakoztató anyagaival már élvezet elsajátítanom a nyelvet. Nem egy száraz, definíciókkal teli könyv van előttem, hanem szórakoztató és érdekes feladatok,hanganyagok , amelyekkel örömmel birkózik meg az ember. Azóta, hogy megkerestem, bátran és határozottan szólalok meg akár egy állásinterjún vagy akár egy társaságban angolul, mert olyan biztos tudást kaptam Tőle, amit soha nem gondoltam volna, hogy ki tudok hozni magamból. Ezért döntöttem úgy, hogy folytatom Vele a munkát, mert minden egyes órán új, és magabiztos tudást kapok Tőle. Életem egyik legjobb döntése volt, hogy Őt választottam angol tanáromnak. Mindenkinek csak ajánlani tudom.”

Letenyei Eszter

“Attila tanítási módszere nem a hagyományos, iskolában megszokott okításon alapszik, így nincs kötelezően megvásárolandó nyelvtan könyv sem. Az iskolarendszerű angol tanulás után először nehézkes elhagyni a megszokott tanulási berögződéseket. Az első pár hétben én is megküzdöttem vele, de fejlődés csak azután következett be, hogy elkezdtem betartani az általa adott tippeket. Az órák változatosak, az óra első 20-30 perce általában a beszéd gyakorlásával indul, amit általában valamilyen nyelvtani újdonság követ. Attila igyekszik logikusan, általa megfogalmazott definíciókkal felvezetni a száraz anyagot, amelynek megértéséről példamondatok tanuló általi megalkottatásával, majd témába vágó , sokszor meghökkentő történetek fordításával is igyekszik meggyőződni. Pont, a kissé "fura" történetek miatt lesz emlékezetes egy-egy nyelvtani rész. :) Az órák vidám, oldott hangulatban telnek. A legpozitívabb tapasztalatom a nyelvtanulási módszerével kapcsolatban az idei külföldi nyaralásomon ért,amikor örömmel konstatáltam, hogy végre bátran meg merek szólalni, és az emberek megértenek. Ez hatalmas önbizalmat adott a további tanuláshoz és végre úgy érzem lesz elég kitartásom eljutni a középfokú nyelvvizsgáig és talán még tovább is. Köszönöm Attila :)”

Bajnok Tibor

“Az elmúlt 10 évben több mint 15 féle módszerrel tanárnál és iskolákban tanultam angolul. Sajnos nem volt előre lépés. Amit Attilától kaptam az az hogy megtanított arra hogy hogyan lehet / kell angolul tanulni figyelembe véve az identitásomat és lehetőségeimet. Ennek a módszernek köszönhetően gyorsan és hatékonyan tanulok és hatalmasat fejlődtem.”

Szabó Sándor

“Komoly kétségekkel kezdtem bele újból az angoltanulásba. Némi alapom már volt de igazán se beszélni se hosszabb mondatokat megfogalmazni nem tudtam. Attilánál már 1-2 hónap után rengeteget fejlődtem. Most már hosszú 2-3 soros mondatokat is letudok fordítani és megtudok fogalmazni angolul helyesen. Amelyik nyelvtani részt eddig Attilával tanultam még csak véletlenül sem tudom eltéveszteni. Nagyon érthetően tanuljuk az egyes nyelvtani részeket amiket mindig élőbeszédben is gyakorolunk. Kiváncsiságból elkedtem középfokú nyelvtani teszteket megoldani (bár még nem tartok ott ) és 70-75%ra sikerültek. Furcsa érzés volt, mert mielőtt elkezdtem Attilánál tanulni szinte minden témánál úgy éreztem magam mint egy kivüálló, most pedig azoknál a részeknél amiket már vettünk nagyon jó érzés volt bennfentesnek lenni, belülről látni és érteni hogy mit csinálok. Sőt azoknál a nyelvtani részeknél is sikerült kiválasztani a jó megoldást amiket még nem tanultunk, mert ki tudtam következtetni a már megtanult nyelvi logika alapján hogy mi az ami biztos nem jó. Nagyon szerencsésnek érzem magam hogy rátaláltam és nála tanulhatok. Az ő módszere és tanítása össze sem hasonlítható más tanárokéval, legalábbis akkikel én találkoztam és nyelvtanulási módszerrel amelyeket eddig kipróbáltam. ”

Kerekes Marian

“Attila az angol nyelvtan összefüggéseit úgy tudja megmutatni és megtanítani, hogy az eddig érthetetlen sötét foltok kivilágosodnak. Ezáltal olyan alapot kapsz, amire már bátran lehet a szókinccsel építkezni. A biztos nyelvtani tudás szép érthető magabiztos beszédet ad. A rugalmas időbeosztás további előny, így munka után késő este is tudsz angolt tanulni.”

Kupai Zsófia

“Ez év januárjában kezdtem el az angol tanulást nyelvvizsga megszerzése céljából. Némi alappal már rendelkezdtem, de nem igazán tudtam megszólalni magabiztosan. Attila elmagyarázta nekem az angol nyelv logikai felépítését, ami megkönnyíti az angol nyelv elsajátítását. Gyakran veszem észre, hogy egy nyelvtani anyag pontos és érthető magyarázata, logikai ismertetése után, erőfeszítés nélkül épül be a gyakorlatba. Egyszerűen megjegyzem, mert értem. Nagyon jó módszere van a szavak és a mindannapi életben szükséges mondatok, kifejezések elsajátításásra. Minden alkalommal a helyére kerül valami, ami eddig nem volt teljesen világos. Mint embert is nagyon csodálom azért, hogy ilyen lelkesedéssel és odaadással tudja tovább adni az angol nyelv iránti érdeklődését. Öröm hozzá járni. Köszönöm. ”

Horváth Norbert

„Gyermekkorom óta tanulom az idegen nyelveket. Már óvodában németet tanítottak, aztán középiskolában mellé még az angolt is elkezdtem. Nagyon elkeseredtem mert 15 év angol tanulás után sem tudtam megszólalni angolul,még egy nyaralás alatt sem! 1 éve találtam meg Attilát és azóta szenzációs eredményeket értünk el együtt és végre az angol tanulás öröm lett és azt mondhatom vele tanulni egy játékos hobbi,nem pedig egy kényszer. Azóta elhiszem, hogy hamarosan tökéletesen tudok beszélgetni angolul!”

Hevesi Katalin

„Én lassan 15-20 éve használom az angol nyelvet,mert több multinál dolgoztam középvezetőként. De valahogy azt éreztem, hogy nem tudok egy bizonyos szintnél feljebb kerülni. Ekkor párom elkezdett járni a tanár úrhoz és párszor elmentem vele. Mára már külön járunk, mert más szinten vagyunk ,de soha így nem tanított senki az angolt. Érthető módon. Ami kimondottan tetszik, hogy olyan filmekkel, könyvekkel  dolgozunk ami valóban érdekel nem a régi lejárt 20 éves anyagokkal. Nagyon hálás vagyok Attilának!Köszönöm! ”